Beschrijving

Lichte en ruime woning aan de rand van het Caumerbeekbos:

* sfeervolle, lichte woning met karakteristieke elementen: glas-in-lood, vestibule met originele tegelvloer, ronde deuren, paneeldeuren;
* doorzon woonkamer met openslaande deuren naar de tuin;
* aanbouw op de begane grond met royale, sfeervolle leefkeuken met zicht op de tuin;
* 3 slaapkamers op de eerste verdieping, vierde slaapkamer op de tweede verdieping;
* dichtbij winkels, scholen, voorzieningen, centrum van Heerlen en groenvoorzieningen;
* gezellige, sfeervolle tuin met veel privacy en royale overkapping.

Indeling

Via de originele ronde voordeur komen we in de entree met vestibule. Hier zien we gelijk de mooie trap en de originele tegelvloer. In de hal is een deur naar de toiletruimte, de kelderruimte, de keuken en de woonkamer. De woonkamer heeft een kleine aanbouw aan de achterzijde met openslaande deuren naar de tuin.

De royale woonkeuken heeft een landelijke uitstraling. Een werkblad met natuurstenen blad gaat over in het kookeiland. Van hieruit is al contact met de tuin, maar dat geldt ook voor het gezellige zitgedeelte, waar openslaande deuren toegang geven tot de tuin. Het dak van dit aangebouwde deel is schuin wat een ruimtelijk effect heeft in deze keuken. Vanuit dit deel van de keuken is ook een doorkijk naar de achtergelegen overkapping. 
In de keuken zien we een 5-pits gaskooktoestel met afzuiginstallatie, een combi-oven magnetron en een vaatwasser. De keuken heeft een mooie tegelvloer. 

De toiletruimte is betegeld, heeft een zwevend closet.

Eerste verdieping

Via de overloop komen we op de eerste verdieping. Hier zien we aan de voorzijde twee slaapkamers. De eerste is 3.99 x 3.55 m. Deze heeft een laminaatvloer. De tweede kamer is momenteel in gebruik als kastenkamer, maar ook is ook een prima (thuis)werkplek of een kinderkamer. Deze ruimte is 2,62 x 2.17 m. De derde slaapkamer, eveneens voorzien van een laminaatvloer is aan de achterkant van de woning. Deze ruimte is 3.99 x 2.33 m. 
Alle slaapkamers zijn voorzien van rolluiken. 

In een aanbouw op de eerste verdieping is de royale badkamer van 3.94 x 2.46 m. Deze heeft een inloopdouche en een ligbad. De vloer is voorzien van vloerverwarming, Daarnaast een wastafelmeubel met dubbele wastafel en een tweede toilet.

Tweede verdieping

Een vaste trap leidt naar de tweede verdieping. Hier is een vierde slaapkamer. Deze is ruim 24  m², deels onder het schuine dak.
Ook hier ligt een mooie laminaatvloer. 
Op deze verdieping is tevens een bergruimte en een aparte kast met de CV-ketel. Deze ketel is eigendom (2014). Een airco (2020) zorgt ervoor dat ook in de zomer het hier fijn verblijven is. 
Boven de overloop is een vliering met nog extra opbergruimte.

Overige verdiepingen

De woning heeft tevens nog een kelderruimte. Hier zijn de witgoedaansluitingen.

Tuin

De woning staat op een perceel van 227 m². Momenteel is een extra stuk perceel van de Gemeente in bruikleen. Hierbij gaat het om een stuk van 291 m². Dit stuk perceel biedt de Gemeente te koop aan voor ca. € 15.000,- . De bruikleenovereenkomst kan niet meer gecontinueerd worden. 

De tuin ligt heerlijk zonnig op het Zuidwesten. Een overkapping (2018) zorgt voor een gezellige zitruimte, met zicht op het groen en met veel privacy. In de tuin is verder een houten buitenberging.

Bijzonderheden

* Het hoofddak , de boeiboorden en de regenpijpen zijn in 2017 vernieuwd, dak is geïsoleerd;
* de woning is deels voorzien van houten, deels van kunststof kozijnen met HR + glas;
* de riolering langs de zijgevel is in 2019 vernieuwd;
* de overkapping is in 2018 gerealiseerd, deze is voorzien van een geïsoleerde vloer.
* de tuin is via een poort naast de woning bereikbaar.

De woning heeft een perceel van 227 m². een extra stuk grond van 291 m² is momenteel in bruikleen bij de gemeente. Bij verkoop van de woning beidt de Gemeente de mogelijkheid dit stuk grond aan te kopen voor ca. € 15.000,-. Dit is geen verplichting, echter de bruikleenovereenkomst met de gemeente kan niet gecontinueerd worden.

Kenmerken